Καιρός: Πώς θα είναι μέχρι τα Χριστούγεννα

Καιρός: Πώς θα είναι μέχρι τα Χριστούγεννα
Ενημερώθηκε: 22/12/17 - 16:58

Καιρός Χριστούγεννα: Συνεχίζεται και την  Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 η κακοκαιρία που πλήττει την κεντρική και νότια χώρα.

Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές σε όλη την χώρα πλην της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της νότιας και στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής  χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και το Αιγαίο θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι πολύ ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή περαιτέρω ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ (θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις).

καιροσ

Στον χάρτη της εικόνας φαίνονται οι αθροιστικές βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις κατά το δεύτερο 12ωρο της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου.

καιροσ

Στον χάρτη της εικόνας φαίνεται το πεδίο του ανέμου αργά το βράδυ της Παρασκευής  22 Δεκεμβρίου.

Το Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει πτώση που ιδιαίτερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάνει τοπικά και τους 10 βαθμούς.  βροχές θα σημειωθούν αρχικά στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και στο Αιγαίο, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς. Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου στα ανατολικότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας (κυρίως Εύβοια) ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο, και δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι έως 9 μποφόρ, θα πνέουν έως και το πέρας του εικοσιτετραώρου.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, την Παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, λίγες βροχοπτώσεις αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Ανήμερα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, κάποιες βροχοπτώσεις αναμένονται μόνο στην Κρήτη, οι οποίες θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 9 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ