Καιρός: Προσοχή για ακραία καιρικά φαινόμενα και την Παρασκευή (27/7)

Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και οι κάτοικοι στην Αττική και την Παρασκευή για να μην επαναληφθούν καταστάσεις Αμαρουσίου-Βροχές και ισχυρές καταιγίδες
Ενημερώθηκε: 27/07/18 - 08:52

Μέσα σε μια εβδομάδα που ζούμε τα αποτελέσματα των φονικών πυρκαγιών σε Μάτι και Κινέτα, έχουμε και τον καιρό να αλλάζει πρόσωπα και από ηλιοφάνεια να γυρνά σε ισχυρή κακοκαιρία, κακοκαιρία που συνεχίζεται και την Παρασκευή (27/7).

Τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας,φάνηκαν στο Μαρούσι από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου το μεσημέρι της Πέμπτης (26/7) , όπου τα ορμητικά νερά που έπεσαν μέσα σε λίγη ώρα εξαφάνισαν ένα υπαίθριο πάρκινγκ, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί.

"

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία-Προσοχή και πάλι στην Αττική: 

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα ηπειρωτικά και πιθανόν τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αργά το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αργά το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί  έως 4 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.

 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στην Κρήτη έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.