Κακοκαιρία «Daniel»: Ολοκληρώθηκε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον Πρωθυπουργό

 
mitsotakis-politiki-prostasia

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 05/09/23 - 19:39

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον Πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, με την παρουσία Υπουργών, Μετεωρολόγων και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον Ιανό – Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο.

Έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, Αγοραστό, μετεωρολόγους και ΠΣ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κ.α).

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής – αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κλπ και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ γιατί είχε πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με ΠΘ συμμετείχαν Κικίλιας, Οικονόμου, Μπρατάκος, Τριαντόπουλος, Τουρνάς, Κοντογεώργης, ΓΓ Παπαγεωργίου, Αρχηγός και επιτελείς ΠΣ και με τηλεδιάσκεψη Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Θα γίνει δήλωση από Κικίλια και Τριαντόπουλος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ