Κακοκαιρία Ήρα: Σοβαρή μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα (25/6)

Σοβαρή κακοκαιρία, με το όνομα Ήρα θα επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους-Ποιες περιοχές θα δεχτούν εντονότερα φαινόμενα
Ενημερώθηκε: 23/06/18 - 20:43

Κακοκαιρία Ήρα: Αυτή είναι η ονομασία της σοβαρής κακοκαιρίας που αναμένεται να μας επηρεάσει από την ερχόμενη Δευτέρα (25/6) με έντονες βροχές και καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.  

Ήδη βροχέςκαταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι έχουν ξεκινήσει να σαρώνουν την χώρα, αφού στην Αττική έβρεξε στα βόρεια προάστια, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το μπουρίνι που έπληξε την Φθιώτιδα τις μεσημεριανές ώρες, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να τα μαζέψουν άρον άρον από τις παραλίες, κι ενώ η μέρα είχε ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις και ιδανική θερμοκρασία.   

"

Μάλιστα βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ σχεδόν πανομοιότυπος με το Σάββατο θα είναι ο καιρός και την Κυριακή. 

Ωστόσο μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει από την Δευτέρα (25/6) καθώς τα τελευταία στοιχεία συμφωνούν για μια σοβαρή κακοκαιρία, με το όνομα Ήρα, η οποία θα επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά.

Η Τρίτη (26/6) θα είναι η κύρια μέρα της κακοκαιρίας, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το πρωί της Τετάρτης (27/6).

Οι περιοχές που με βάση τα τωρινά στοιχεία δείχνουν να δέχονται τα εντονότερα φαινόμενα είναι οι εξής:

1. Κεντρική Μακεδονία (Ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό)

2. Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες

3. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

4. Δυτική Ελλάδα

5. Βορειοανατολικό Αιγαίο

Ενώ με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, με έμφαση στην ηπειρωτική χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά.

Δείτε τον χάρτη από το northmeteo.gr:

"