Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Απίστευτη καταστροφή στη Κέρκυρα με σπασμένους τάφους και δρόμους (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Απίστευτη καταστροφή στη Κέρκυρα με σπασμένους τάφους και δρόμους (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 20/11/17 - 11:34

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Σαρωτικό ήταν το πέρασμα που άφησε πίσω το κύμα κακοκαιρίας Ευρυδίκη. Μία εβδομάδα ακριβώς μετά από την κακοκαιρία που έπληξε την Νότια Κέρκυρα και άφησε πίσω της έναν νεκρό και απίστευτες ζημιές, οι κάτοικοι προσπαθήσουν να μαζέψουν τις πληγές τους και να συνεχίσουν την ζωή τους. 

Εν αναμονή των αποζημιώσεων. Σκεπές από σπίτια έχουν φύγει, Επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί άλλα και δρόμοι κυρίως αγροτικοί έχουν εξαφανιστεί. Οι κάτοικοι ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών και στην συνέχεια την καταβολή των αποζημιώσεων. 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλά τα προβλήματα στις παραλίες. Οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους, υποδομές αλλά και στις παραλίες. Απέραντος καλαμιώνας η παραλία του Μαραθιά.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαιολογητικά για την διαδικασία αποζημίωσης επιχειρήσεων Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνη για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από θεομηνίες, είναι η Π.Ε. Κέρκυρας. Για καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε κατοικίες, προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, να απευθύνονται στο Δήμο Κέρκυρας. 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Για θέματα καταγραφής από καταστροφές που προκλήθηκαν από πλημμύρες σε φυτική, ζωική και αλιευτική παραγωγή, για τη χορήγηση αποζημιώσεων, οι παραγωγοί να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α.- ΕΛΓΑ (στις Δημοτικές Ενότητες που ανήκουν). 
 

πηγή: corfutvnews.gr