Καταδίωξη ύποπτου σκάφους από το Λιμενικό κοντά στη Ρόδο

Καταδίωξη ύποπτου σκάφους από το Λιμενικό κοντά στη Ρόδο
Ενημερώθηκε: 11/08/20 - 19:26

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έξω από τη Ρόδο. Μία θαλαμηγός δεν σταμάτησε σε σήματα για έλεγχο από το Λιμενικό και προσπάθησε να διεμβολίσει το σκάφος που εκτελούσε την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε: «Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό, προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή».

Τα τουρκικά ΜΜΕ για το περιστατικό 

Η σχετική είδηση αναπαράχθηκε από πολλά τουρκικά ΜΜΕ νε δραματικούς τόνους, ποσώς όχι τυχαία λόγω της έντασης που επικρατεί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Η ιστοσελίδα IHA News με ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι «η Ελληνική Ακτοφυλακήπυροβόλησε ιδιωτικό τουρκικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Ρόδου, τραυματίζοντας 3 άτομα» επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «το περιστατικό συνέβη στις 4 π.μ. τοπική ώρα και ως αποτέλεσμα το σκάφος βυθίστηκε. Τρία άτομα διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή. Ένας από αυτούς είναι βαριά τραυματισμένος».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ