Κηδεία Νίκου Κούρου: Το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό

Θλίψη στο τελευταίο αντίο του ηθοποιού Νίκου Κούρου (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 25/10/18 - 18:35

Το μεσημέρι της Πέμπτης τελέστηκε η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Κούρου  και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου να πει το τελευταίο αντίο.

Ο Νίκος Κούρος, ο ταλαντούχος ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του φαρμακοποιού στη σειρά του Mega, Ρετιρέ απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της περασμένης Κυριακής

Το βιογραφικό του

Ο Νίκος Κούρος γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 20 Μαρτίου του 1928. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και θέατρο στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 με το θίασο Άννας Λώρη- Άλκη Παπά (θέατρο “Διονύσια”, Καλλιθέα).

Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Θεάτρου Τέχνης- Καρόλου Κουν και αργότερα μεταπήδησε σε άλλους θιάσους. Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εργάστηκε ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (1954-1957), ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία. Ο Νίκος Κούρος είχε εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές με τελευταία το “Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς”. Η κηδεία του ηθοποιού θα ΄γινει αύριο στις 15 00 το μεσημέρι στο Παλαιό Φάληρο. 

"

"

"

"

"

"