Κικίλας: Πιεζόμαστε ιδιαιτέρως σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Επιλογή Μητσοτάκη ο Μαγιορκίνης

Κικίλας: Πιεζόμαστε ιδιαιτέρως σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Επιλογή Μητσοτάκη ο Μαγιορκίνης
Ενημερώθηκε: 26/08/20 - 11:30

Απάντηση, σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση του κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Θα πρέπει να μας εξηγήσουν,  αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους. «Να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους» υπενθύμισε ο κύριος Κικίλιας.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 που νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. «Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα λάβει, στα τέλη του 2020, τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Πρόσθεσε ότι η PFIZER με τη BioNTech «προχωρούν και βρίσκονται στην διαδικασία για τη δημιουργία εμβολίου, ενώ  η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί τους». 

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί στους λίγους μήνες που απομένουν, μέχρι και τα τέλη του 2020, οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα» δήλωσε.

Για τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας αποκάλυψε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού, διότι

ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος, νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές».