Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι νησιώτες - Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι νησιώτες - Νέες κινητοποιήσεις σήμερα
Ενημερώθηκε: 26/02/20 - 09:05

Με νέες συγκεντρώσεις σήμερα, σε Λέσβο, Χίο και Σάμο απαντούν οι νησιώτες στην υλοποίηση των σχεδίων της για δημιουργία κλειστών δομών αλλά και στη χτεσινή επίδειξη ισχύος της κυβέρνησης με τη χρήση αστυνομική βίας.

Παράλληλα με τις αντιδράσεις των κατοίκων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δήμοι των νησιών κάλεσαν σε γενική απεργία για σήμερα Τετάρτη. Κάλεσμα που στέφθηκε με επιτυχία μιας και σήμερα στη Λέσβο είναι τα πάντα κλειστά. Καταστήματα, καφέ, περίπτερα...

Στην ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών».  

Παρά τις διαμαρτυρίες η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της για τα κλειστά κέντρα αφού εκτιμά πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Στη Λέσβο το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία για σήμερα. Χθες,με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού από την «αύρα», οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν την μεγάλη πορεία που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο στο Μανταμάδο, σε συνέχεια της πρωινής μαζικής και μαχητικής απεργιακής κινητοποίησης.  

Στη Χίο το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη Απεργία για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα την Τετάρτη 26 Φλεβάρη και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου στις 11.00 π.μ. Στη συγκέντρωση καλεί και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

 Στη Λήμνο, συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας πραγματοποίησαν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Στην Σάμο από τα ξημερώματα κάτοικοι του νησιού αλλά και μηχανήματα των δήμων, είχαν στήσει μπλόκο στο εργοτάξιο -στη διασταύρωση του δρόμου- στη θέση Ζερβού 

To Εργατικό Κέντρο Σάμου, κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα για σήμερα Τετάρτη 26 Φλεβάρη και καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Πυθαγόρα, τους εργαζόμενους και τον σαμιώτικο λαό. Στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ μετά από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου το οποίο καλεί στη συγκέντρωση.

Στην Αθήνα, συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 26 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στη Βουλή η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και άλλοι σύλλογοι νησιωτών.