Κορονοιός: Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού για εμβόλια-Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

 
κορονοιοσ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 09/06/21 - 19:47

Την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους πελάτες, αλλά και την επέκταση της κυκλοφορίας κατά μια ώρα έως τη 1.30 τα μεσάνυχτα από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε δε ότι από την 1η Ιουλίου θα αρθεί οριστικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τις 5.30 το πρωί που ισχύει μέχρι σήμερα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από το Σάββατο 12 Ιουνίου αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος και θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον 15.000 θέσεων ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα και σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Από το Σάββατο επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται σε ελεύθερες στοές και μόνο εφόσον έχουν δύο διόδους.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές και κλινικές εργαστηριακές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων δια βίου μάθησης όλων των ΑΕΙ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Επιτροπή εισήγηθηκε την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τον Ιούλιο, καθώς αυξάνεται από τα 100 στα 300 το όριο των ατόμων που μπορούν να παραβρίσκονται σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων. Σε ό,τι αφορά στις εμποροπανήγυρεις, θα επιτραπούν μόνο στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό εμβολιασμένων είναι από 50% και πάνω.

Ωστόσο, στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αρχικά ανέφερε ότι έχει υποχωρήσει ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων αλλά η μέση η διάμεση ηλικία των ατόμων που νοσούν είναι μικρή.

Σχετικά με τον εμβολιασμό τόνισε ότι 6 εκατ. εμβολιασμοι έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά, ενώ το 39% των συμπολιτών μας έχει λάβει μία δόση τουλάχιστον.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 420.300 χιλιάδες νεα ραντεβού για εμβόλιο σε όλη την Ελλάδα, με τα εμβόλια pfizer/biontech, moderna και Johnson & Johnson. Πιο αναλυτικά:

• 240 χιλιάδες για pfizer/biontech

• 96.300 χιλιάδες Johnson & Johnson

• 84 χιλιάδες για Μoderna

Τέλος ανέφερε ότι σύμφωνα με διεθνή μελέτη το υγεινομικό προσωπικό έχει υποστεί συναισθηματική εξάντληση, μειωμένη απόδοση μέχρι και κατάθλιψη. Για αυτό το λόγο το Υπουργείο υγείας δεσμεύεται 7,5 εκατ. ευρώ σε προγράμματα στήριξη των υγειονομικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ