Κορωνοϊός: Εκτός ορίων η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Ενημερώθηκε: 07/03/21 - 21:26

Σαρωτικό φαίνεται να είναι το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Αττική, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Συγκεκριμένα, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Σωτηρία όπου γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής μόνο μία από τις συνολικά 84 κλίνες ΜΕΘ ήταν διαθέσιμη. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις απλές κλίνες, καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις πέντε.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία και το Σάββατο έγιναν σχεδόν 300 εισαγωγές μόνο ασθενών με κορωνοϊό στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Ωστόσο, στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας μπαίνει πλέον και το νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο θα δέχεται ασθενείς κορωνοϊού από την Αθήνα. Γι' αυτό το σκοπό ανοίγουν ακόμα 30 απλές κλίνες covid φτάνοντας στις 90. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να δίνονται περισσότερα εξιτήρια στα νοσοκομεία τα Σαββατοκύριακα ώστε να αδειάζουν κρεβάτια. Σήμερα μπαίνουν στο σύστημα και 10 MΕΘ COVID στο Τζάνειο, και τις επόμενες ημέρες επιπλέον κλίνες εντατικής κορωνοϊού στο ΚΑΤ.

Οι ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύουν ήδη 120 μη covid ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ έχουν διαθέσει και 300 απλές κλίνες για περιστατικά γενικής φύσης.

Τέσσερις ιδιώτες γιατροί από τους συνολικά 14 που δήλωσαν πρόθεση να βοηθήσουν, έχουν αναλάβει εθελοντικά εργασία στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Θα ακολουθήσουν και άλλοι σε όποιο δημόσιο νοσοκομείο έχει ανάγκη. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας καταρτίζει και νέα λίστα με ιδιώτες εθελοντές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ