Κορωνοιός: Σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα μείνουν οι μάσκες και το καλοκαίρι

 
(ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Πηγή Φωτογραφίας: (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 16/04/22 - 23:13

Όλο το καλοκαίρι αναμένεται να συνεχιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Σχολεία, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Όπως γίνεται αντιληπτό παρά το γεγονός ότι τα μέτρα αίρονται τον Μάιο και μάλιστα παύεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από τέλος Μαΐου, η επιτροπή των ειδικών επιμένει στην συνέχιση του μέτρου σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όσον αφορά τα Σούπερ Μάρκετ και τα κομμωτήρια, οι σκέψη των ειδικών είναι να φορούν την μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι εντούτοις ειδικά για τα Σούπερ Μάρκετ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να την φορούν οι πελάτες.

Σημειώνεται πως σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη του να αποφασίζει ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί επεξεργάζονται και το σενάριο μείωσης των Rapid Test σε ανεμβολίαστους κι έτσι από Ιούνιο ενδεχομένως ισχύσει η υποχρέωση πραγματοποίησης ενός Rapid Test την εβδομάδα μόνο για τους εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ