Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σκιάθο για ύποπτο κρούσμα

 
Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σκιάθο για ύποπτο κρούσμα

Ενημερώθηκε: 01/04/20 - 02:23

Κορονοϊός - Σκιάθος: Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στη Σκιάθο μετά από τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος στο νησί. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στον Βόλο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με θαλάσσιο ταξί, μετά από εντολή ιδιώτη γιατρού.

Σύμφωνα με πηγές του e-Volos.gr στο ΕΚΑΒ, ο/η ασθενής απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιώτη ιατρό, ο οποίος με την σειρά του απευθύνθηκε στο Κ.Υ. Σκιάθου.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού εξετάστηκε στο Κ.Υ. για τα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, συνοδεία ιατρού ο/η ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, στις Κουκουναριές, απ’ όπου διεκομίσθη στο Βόλο.

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 FM, είχε καταγγείλει για την παρουσία τουριστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία, που κάνουν αμέριμνοι βόλτες στη Σκιάθο εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

«Δύο Ιταλοί ήρθαν την περασμένη εβδομάδα από το Μιλάνο που έψαχναν να νοικιάσουν κατάστημα για το καλοκαίρι. Έμεναν σε πανσιόν που ήταν παρανόμως ανοιχτή. Δεν πήγαν στο κέντρο υγείας, τους εντόπισε η αστυνομία αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν» είπε αρχικά ο κ. Τζούμας.

«Τους ρώτησε ο διευθυντής του κέντρου Υγείας πώς ήρθαν στην Ελλάδα και αυτοί απάντησαν ότι βρίσκονταν ήδη εδώ και 10 ημέρες στην Αθήνα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε» προσθέτει για τους Ιταλούς ο δήμαρχος Σκιάθου.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης «με πήρε οικογένεια αν μπορεί να τους νοικιάσει σπίτι και τους απάντησα "όχι"».

«Έρχονται Γάλλοι, Γερμανοί κ.α. Έχουμε επισκέπτες που είτε αδιαφορούν είτε δεν γνωρίζουν. Στείλαμε επιστολές σε υπουργεία ζητώντας την απαγόρευση επικοινωνίας με την Σκιάθο με ελεύθερη όμως διακίνηση πρόϊοντων» συμπληρώνει ο κ. Τζούμας.