Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική από σήμερα, έως τις 4 Οκτωβρίου

Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική από σήμερα, έως τις 4 Οκτωβρίου
Ενημερώθηκε: 21/09/20 - 00:46

Νέος συνδυασμός μέτρων ισχύει από σήμερα (Δευτέρα 21/9) στην Αττική, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, παρουσίαζε πολλαπλά περιστατικά μόλυνσης, εδώ και μερικές εβδομάδες. Κατά συνέπεια, η αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων, ήταν δεδομένη.

Από τις 25 Φεβρουαρίου που άρχισε η πανδημία μέχει την Παρασκευή 18/9, επιβεβαιώθηκαν 14.400 κρούσματα, εκ των οποίων είναι ενεργά 4.084 σε όλη την επικράτεια. Από αυτά τα 2.100, δηλαδή πάνω από τα μισά είναι στην Αττική και τα 966 στον δήμο Αθηναίων. 

Από τα ενεργά κρούσματα Covid-19 της Αττικής νοσηλεύονται 263, ενώ 1.837 ανάρρωσαν κατ’ οίκον.

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία, καθημερινά έχουμε 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Αττική, γεγονός που δείχνει μέτριο προς υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο. Η κατάσταση παραμένει σταθερά αυξητική.

"Οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο", τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε 7 δήμους, αλλά τις τελευταίες μέρες είναι πολύ έντονο στο δήμο Αθηναίων.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική:

Από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

-- Ανώτατο όριο 9 άτόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

-- Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

-- Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

-- Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

-- Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός για τις επόμενες 14 ημέρες στις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες. Να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα, πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

-- Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. μετανάστες), σε ξενοδοχεία καραντίνας.

-- Θεσπίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

-- Προβλέπεται κλιμακωτή μετάβαση των δημοσίων υπαλλήλων προς τις εργασίες τους, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

-- Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα, εντός 2ώρου από την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ