Κραυγή απελπισίας από αποκλεισμένη για μια εβδομάδα οικογένεια στην Φθιώτιδα

Καιρός: Αποκλεισμένη από τον χιονιά τριμελής οικογένεια
Ενημερώθηκε: 08/01/19 - 23:41

Τρεις άνθρωποι, μια οικογένεια, παραμένουν αποκλεισμένοι έξω από ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, χωρίς ρεύμα και νερό περιμένοντας εκχιονιστικό να ανοίξει τον δρόμο. 

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Μάκης Φέρτης, κτηνοτρόφος, ο οποίος είναι αποκλεισμένος σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μαζί με τους ηλικιωμένους γονείς του, σε απόσταση 4,5 χλμ. από το χωριό Δάφνη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Έχουμε φωτισμό από μια μπαταρία, ίσα-ίσα για να βλέπουμε το βράδυ και θέρμανση από μια ξυλόσομπα. Εδώ έχουμε τρόφιμα για δύο-τρεις ημέρες το πολύ και είμαστε έξι ημέρες. Το νερό έχει τελειώσει. Υπάρχει πηγή στα 500 μέτρα, που πηγαίνουμε και παίρνουμε νερό μια φορά την ημέρα, αλλά και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί με ένα μέτρο χιόνι δεν μπορείς να περπατήσεις», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι επικοινωνεί καθημερινά με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας. «Κάνει ό,τι μπορεί, μας έχει πει ότι από μέρα σε μέρα έρχεται το μηχάνημα, αλλά τίποτα», συμπλήρωσε. «Είναι πολύ δύσκολα, οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι, χρειάζονται φάρμακα», κατέληξε ο κτηνοτρόφος.