Κυκλώνας Ζήνων: Ξεκίνησε να σφυροκοπά την Ελλάδα με δυνατές βροχές και καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλώνας Ζήνων: Ξεκίνησε να σφυροκοπά την Ελλάδα με δυνατές βροχές και καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 19/11/17 - 09:24

Κυκλώνας Ζήνων: Δεν προλάβαμε να ησυχάσουμε από το καταστροφικό πέρασμα του κύματος κακοκαιρία Ευρυδίκη και ο κυκλώνας Ζήνων έρχεται με δυνατό σφυροκόπημα. Ο μεσογειακός τυφώνας με το χαμηλό βαρομετρικό να δίνει έντονα καιρικά φαινόμενα που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις, περνάει πλέον πάνω από την χώρα μας, με όλους να ελπίζουν να μην φέρει μαζί του τα καταστροφικά αποτελέσματα της κακοκαιρίας Ευρυδίκης.

Ο κυκλώνας Ζήνων  «χτυπά» αυτή τη στιγμή το Ιόνιο και τη δυτική κυρίως Στερεά και κατά διαστήματα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Στερεά, την κεντρική κυρίως Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν την Πιερία και την Χαλκιδική. Κατά τις βραδινές ώρες και κατά διαστήματα θα επηρεαστεί πιθανότατα και η Κρήτη.

Το κύμα κακοκαιρίας θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας έως και τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στα ανατολικά πάνω από το Αιγαίο. Η είσοδος του πάντως ήταν… δυναμική καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής ο κυκλώνας «Ζήνων» σφυροκόπησε με ισχυρούς ανέμους και βροχές την πόλη του Αγρινίου με αποτέλεσμα πολλές πτώσεις δένδρων στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το οποίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα (20/11) με τα φαινόμενα να επηρεάζουν μέχρι το μεσημέρι την Ήπειρο, μέχρι το βράδυ τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.