Λέρος: Η ΕΥΠ ξέρει ποιοι κρύβονται πίσω από την κλοπή

LEROS
Ενημερώθηκε: 12/09/19 - 15:45

Νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν να γνωρίζουν ποιοι είναι πίσω από την καλοστημένη κομπίνα. Οι αρχές είναι ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης σύμφωνα με με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

«Φωτογραφίζουν» έναν αποθηκάριο και δύο πρώην ΟΥΚΑδες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που έκαναν την κλοπή. Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. 

Φέρεται να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα διαψεύδει δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Το δελτίο τύπου του ΓΕΝ

Γνωρίζεται ότι τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Επίσης γνωρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε Διεθνείς Συνθήκες – Συμφωνίες.

Τέλος επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η Προανάκριση από τις καθ ύλην αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Πηγή: http://www.skai.gr