Λιμενικό: Επείγον σήμα! Έρχεται νέο κύμα μαζούτ προς τις ακτές

Λιμενικό:  Έρχεται νέο κύμα μαζούτ προς τις ακτές
Ενημερώθηκε: 20/09/17 - 14:25

Λιμενικό: Να φυλάξουν τις ακτές τους γιατί έρχεται νέο κύμα ρύπανσης καλεί το Λιμεναρχείο Σαρωνικού τους Δήμους της νότιας Αθήνας λόγω της αλλαγής του καιρού.  

Όπως αναφέρει το vimaonline.gr, σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, το Λιμεναρχείο ενημερώνει τους δήμους που υπέστησαν τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα, ότι η ένταση των νοτίων και νοτιοδυτικών ανέμων θα είναι έντασης 5-6 μποφόρ και τους καλεί να προστατεύσουν τις ακτές τους αναπτύσσοντας πλωτά φράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μετακινηθούν.

Επιπλέον καλεί τους δήμους με ιδιωτικά συνεργεία δυτών να κάνουν αποτύπωση της κατάστασης του βυθού και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κατάλοιπα μαζούτ να βάλουν κι άλλα φράγματα. 

Όπως διαπιστώνεται από το έγγραφο του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, όλη η ευθύνη για την προστασία των ακτών από το μαζούτ έχει μετατεθεί στους Δήμους, τόσο για το πρακτικό μέρος όσο και για το οικονομικό. 

Για τις αποζημιώσεις φυσικά όπως διευκρίνησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός θα πρέπει να απευθύνονται στην ασφαλιστική εταιρεία του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του πλοίου που πήγε να κάνει απάντληση στο «Αγία Ζώνη II» για λαθρεμπόριο καυσίμων