Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό της Αθήνας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό της Αθήνας!
Ενημερώθηκε: 04/04/17 - 13:30

Ολοκληρώθηκε η «άσκηση Ηνίοχος» με τα κεφάλια των Αθηναίων να στρέφονται προς τον ουρανό καθώς λίγα λεπτά μετά τις 12:30, πέντε μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από την πρωτεύουσα.

Τα αεροσκάφη ήταν ένα ελληνικό F-16 Block 50, ένα F-16 Block 30 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ιταλικό βομβαρδιστικό τύπου AMX κι ακόμη ένα ελληνικό αεροσκάφος F-4E της ΠΑ, τα οποία εκτέλεσαν δύο διελεύσεις πάνω από το μνημείο της Ακρόπολης, ενώ ακόμη ένα ελληνικό F-16 φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τις πτήσεις αυτές.

Η πτήση πάνω από την Ακρόπολη διήρκεσε περίπου επτά λεπτά.

Με την πτήση αυτή, που όπως είχε ανακοινωθεί έγινε μεταξύ 12:30 και 12:40, ολοκληρώνεται η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας με την κωδική ονομασία «Ηνίοχος». Μετά το τέλος των γυμνασίων, κάποια από τα ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην αεροπορική άσκηση πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη.

Μετά την διπλή πτήση πάνω από τον ιερό βράχο, τα πέντε μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου και ολοκλήρωσαν την «τουριστική» αποστολή τους με χαμηλή πτήση πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Πέρυσι, μετά το τέλος και πάλι της άσκησης «Ηνίοχος», είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πιλότων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν φέτος στον «Ηνίοχο», δεν πήραν μέρος στην «τουριστική» πτήση, προφανώς για να μην φωτογραφηθούν δίπλα στο F-16 από το Ισραήλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα 2017: Ο καιρός σύμφωνα με νέα στοιχεία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί αύριο Τετάρτη 05/04

Στον δρόμο οι συνταξιούχοι - Παναττικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)