Μακελειό στην Αρτέμιδα: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

 
Makeleio loutsa

Ενημερώθηκε: 13/09/23 - 16:05

Τα ονόματα των νεκρών στο μακελειό με τους έξι νεκρούς που σημειώθηκε στην Αρτέμιδα δημοσιεύουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση είναι σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Hurriyet και Millyet, ενώ ευρεία αναφορά κάνει και το CNN Turk.

Οι δολοφονηθέντες είναι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα άνθρωποι του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων, αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς και άλλα άτομα μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν. Ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ. και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του. Ο Ογουζχάν Χ. συνελήφθη από το Τμήμα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης σε συνοριακή διάβαση, καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα στη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα. Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Τον περασμένο Απρίλιο, σε μία μεγάλη επιχείρηση, η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε 131 μέλη της συμμορίας.

Ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος κατά πληροφορίες βρίσκεται στην Ιταλία ως φυγάς και είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες που έχει δράση στην Κωνσταντινούπολη, είχε δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν δεχθεί πυρά ο Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπχαζία, ο Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και ο Χαλίλ Άϊ στη Γαλλία.

Ο Γκιουλμπέι Ντιλσίζ, δολοφόνος του Άϊ φέρεται να σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή συμπλοκή, σύμφωνα με τη Milliyet. Το όνομα του έγινε γνωστό αρχικά στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, και συγκεκριμένα στο Πέρα, πριν από μερικά χρόνια, με επιθέσεις κατά ατόμων με τους οποίους είχε διαφορές στο μοίρασμα των εσόδων από τη διακίνηση ναρκωτικών. Είχε συστήσει ομάδες δολοφονιών με μοτοσικλέτες και είχε αποκτήσει υπεροχή έναντι των συμμοριών της περιοχής. Όταν η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης άρχισε να τον καταδιώκει, διέφυγε στο εξωτερικό. Παρόλο που βρισκόταν στο εξωτερικό, η συμμορία που ίδρυσε συνέχισε τη δράση της στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ