Μειώνονται οι τιμές των διοδίων- Ποιοι θα περνούν δωρεάν

Μειώνονται οι τιμές των διοδίων- Ποιοι θα περνούν δωρεάν
Ενημερώθηκε: 30/11/17 - 10:31

«Χαράς ευαγγέλια» για τους οδηγούς που κινούνται στην Εγνατία καθώς με κοινή υπουργική απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτου μειώνονται τα διόδια, ενώ για τους ανέργους και άλλες κατηγορίες θα είναι δωρεάν η διέλευση τους.

Η κοινή υπουργική απόφαση για τα διόδια της Παμβώτιδας ορίζει πως θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 14 Δεκεμβρίου, και το κόστος για τα ΙΧ θα ανέλθει στο 1,20 ευρώ. Αντίστοιχα, μειωμένο αντίτιμο 2,10 ευρώ θα πληρώνουν οι οδηγοί και στα διόδια σε Τύρια και Μαλακάσι από 2,40 ευρώ που είναι σήμερα.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ

Η μείωση αγγίζει το 12% στα μεσαία και τα μεγάλα φορτηγά όπου οι τιμές με βάση την απόφαση διαμορφώνονται ως εξής: για φορτηγά, λεωφορεία από τα 6 στα 5,3 ευρώ και για τα μεγαλύτερα οχήματα από τα 8,40 στα 7,40 ευρώ. Αντίστοιχα 3 ευρώ θα καταβάλουν φορτηγά και λεωφορεία για τη διέλευση από το νέο σταθμό της Παμβώτιδας και 4,20 ευρώ τα μεγαλύτερα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΤΑΡΙΑ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Μέριμνα υπάρχει στην ΚΥΑ και για τους ανέργους, τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τα Ι.Χ. ή επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης περιοχής, οι οποίοι δεν θα καταβάλλουν διόδια με τους σχετικούς όρους να προβλέπεται να καθοριστούν με απόφαση του κ. Σπίρτζη.