Μικρή είναι μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 52 κάλπες 

 
Μικρή είναι μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 52 κάλπες 

Ενημερώθηκε: 26/11/17 - 15:39

δικηγόρων

Από τις 7.00 π.μ. είναι ανοικτές οι κάλπες στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, όπου αναμένεται να προσέλθουν 40.625 δικηγόροι για να ψηφίσουν.

Στην Αθήνα η προσέλευση των είναι μικρή, μέχρι στιγμής, καθώς στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν προσέλθει περίπου 1.100 δικηγόροι.

Οι αρχαιρεσίες στους μεγάλους δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συνεχιστούν και αύριο, και από τις οποίες θα αναδειχθούν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι που θα περάσουν στο δεύτερο κύκλο των εκλογών, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.

Στην Αθήνα οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ και τις δύο ημέρες, αναμένοντας αναμένουν την προσέλευση των 20.990 Αθηναίων δικηγόρων για να επιλέξουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, το νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο τους για την επόμενη τετραετία, μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών.

Συνολικά, στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320.

Διευκρινίζεται ότι αρχαιρεσίες διεξάγονται σήμερα στους 62 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Στην Αθήνα

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών υπάρχει πληθώρα υποψηφίων και ως «φαβορί» για την προεδρία φέρονται ο νυν σύμβουλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος σημειωτέον στηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Αλεξανδρή, που δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα και ο Φώτης Κωτσής. Ο κ. Βερβεσός κατέρχεται ως μεμονωμένος υποψήφιος πρόεδρος.

Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ακόμη ο Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος αν και αριστερών καταβολών «κατεβαίνει» με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, ο Νικόλαος Δαμασκόπουλος, ο οποίος συμμετέχει με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δημήτρης Αναστασόπουλος, Φώτης Κωτσής, Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου (κατέρχεται ως μεμονωμένος υποψήφιος πρόεδρος) και Θέμης Σοφός οι οποίοι κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο. Υποψήφιοι είναι, επίσης, ο Παναγιώτης Περάκης, ο οποίος κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς όπως και η Χριστίνα Κουντούρη στο ψηφοδέλτιο της οποίας, ωστόσο, συμμετέχουν και υποψήφιοι από τον χώρο της Ν.Δ.

Ο Βασίλης Βραχιώτης προέρχεται από το Ποτάμι, του οποίου υπήρξε και βουλευτής. Τέλος, υποψηφιότητα για την προεδρία έχουν θέσει ο Αγγελος Βρεττός, ο οποίος εκπροσωπεί το ΚΚΕ και ο Παναγιώτης Γαλετσέλης ο οποίος κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.