Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος από το βράδυ της Δευτέρας

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος από το βράδυ της Δευτέρας
Ενημερώθηκε: 08/12/19 - 18:42

Κακοκαιρία: Νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον δύο ημέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως προανήγγειλε ο καιρός θα χαλάσει λόγω ενός εκτεταμένου βαρομετρικού χαμηλού, που θα έρθει από αργά το βράδυ της Δευτέρας από τα δυτικά.

Οι πρώτες βροχές, οι οποίες αναμένεται να είναι ασθενείς μέχρι μετρίας έντασης, θα επηρεάσουν το βράδυ της Δευτέρας τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου «τις επόμενες δύο ημέρες μετά την έναρξη των βροχοπτώσεων, δηλαδή την Τρίτη και την Τετάρτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα καλυφθούν με χαμηλές πιέσεις οι περισσότερες περιοχές της χώρας (κυρίως η κεντρική και η νότια Ελλάδα). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όσο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές να επικρατήσει κακοκαιρία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες- καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, τα νότια και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα- οι ισχυροί νοτιάδες που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας».

Η πρόβλεψη για την Αττική

Αναφορικά με την επριοχή της Αττικής αναμένεται να βρέχει κατά διαστήματα την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

«Δεν θα βρέχει συνεχόμενα και ισχυρά. Θα βρέχει όμως με εξάρσεις και υφέσεις για τουλάχιστον 2 ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και έτσι δεν αναμένεται να ιονίσει σε πιο χαμηλό υψόμετρο, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες. Χιόνια όμως αναμένονται στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αυτής θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι. Την Τρίτη θα πνέουν νοτιάδες, ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Αιγαίο, με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, στο βόρειο Αιγαίο, ο άνεμος θα στραφεί και θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις και πολύ ενισχυμένος στα 7-8 και πιθανότατα οι ριπές του θα φτάνουν στα 9 μποφόρ στις βορειότερες περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Προσοχή στη Θεσσαλία προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί, ότι μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Θεσσαλία καθώς εκτιμά ότι η κακοκαιρία -κυρίως τη δεύτερη ημέρα της- θα πλήξει ιδιαίτερα την περιοχή αυτή.

«Φαίνεται ότι αρκετά μεγάλος όγκος νερού θα επηρεάσει την περιοχή της Θεσσαλίας κατά τη δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας, δηλαδή την Τετάρτη. Εκεί χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Μικρή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, αν και προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανφέρει ο κ. Καλλιάνος, σημειώνοντας όμως ότι μπορεί αλλάξουν τα προγνωστικά στοιχεία.