Νέο σκάνδαλο με Βελόπουλο: Ο στρατηγός που ψήφισαν ήταν...κτηνίατρος

 
Ο τρίτος σε ψήφους υποψήφιος ευρωβουλευτής Σάββας Γεωργιάδης ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την υποψηφιότητα Φράγκου που δεν ήταν ο στρατηγός

Ενημερώθηκε: 26/06/19 - 18:13

Νέο σκάνδαλο στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο τρίτος σε ψήφους υποψήφιος ευρωβουλευτής Σάββας Γεωργιάδης ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την υποψηφιότητα Φράγκου που δεν ήταν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ αλλά ένας νεαρός κτηνίατρος από την Χίο, κατηγορώντας επί της ουσίας τον Κυριάκο Βελόπουλο και τους συνεργάτες του για εξαπάτηση των ψηφοφόρων.

Η ένσταση του κ.Γεωργιάδη κατατέθηκε την Τρίτη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στην Αθήνα, ζητώντας να γίνει αποδεκτή και να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 447/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ανακηρύχθηκε α' αναπληρωματικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον συνδυασμό “Ελληνική Λύση” ο Εμμανουήλ Φράγκος και να ακυρωθεί η εκλογή του.

Ο νο2 στην τελική κατάταξη των αποτελεσμάτων για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, είναι ο νεαρός απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Φράγκος, ο οποίος έλαβε συνολικά 19.340 ψήφους και -όπως καταγγέλλεται- παρουσιάστηκε μεθοδευμένα ως συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου προκειμένου να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Αν και η μοναδική σχέση του νεαρού υποψήφιου της Ελληνικής Λύσης με τον επίτιμο Α/ΓΕΣ είναι η συνεπωνυμία τους, στο ευρω-ψηφοδέλτιο του κόμματος δίπλα στο όνομα του στη θέση 42 σημειώθηκε σε παρένθεση καταχρηστικά και το «Φραγκούλης».

Στην ένστασή του ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως «ο κ.Φράγκος εν γνώσει του και έχων προφανή δόλο παραπλάνησε τους εκλογείς και ειδικότερα όσους ψήφισαν το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” τοποθετώντας εν παρενθέσει δίπλα από το όνομά του του Εμμανουήλ ως δήθεν υποκοριστικό ή ψευδώνυμο το όνομα “Φραγκούλης” προκειμένου να οικειοποιηθεί και να καρπωθεί με παράνομο, αθέμιτο και αντιδεοντολογικό τρόπο την φήμη, την δημοφιλία και την ευρεία πανελλαδική αναγνωρισιμότητα του γνωστού Στρατηγού ε.α. Φράγκου Φραγκούλη, τ. Αρχηγού ΓΕΣ και για αυτό πέτυχε να εκλεγεί α' αναπληρωματικός βουλευτή λαμβάνοντας 27.665 σταυρούς προτίμησης ακολουθώντας σε αριθμό σταυρών τον ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκο Βελόπουλο».

Το πρώην στέλεχος της «Ελληνικής Λύσης», υποστηρίζει πως κατά την προεκλογική περίοδο στήθηκε από τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης, και με την υπόδειξη του κ.Βελόπουλου και της ιδιαιτέρας γραμματέως του κυρίας Δήμητρας Κρητικού, μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια, προκειμένου να προωθηθεί η υποψηφιότητα του νεαρού Φράγκου, παρουσιάζοντάς τον μεθοδικά και εσκεμμένα στη βάση του κόμματος ως τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ.

Το "colpo grosso" με το υποκοριστικό

Ο κ.Γεωργιάδης αναφέρει στην ένστασή του: «Στο ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Λύσης” το όνομα “Φραγκούλης” δεν έχει τεθεί ως υποκοριστικό του επιθέτου Φράγκος, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθεί το Φράγκος. Δηλαδή Φράγκος (Φραγκούλης) που θα σήμαινε πως το Φραγκούλης είναι υποκοριστικό του Φράγκος, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος ονόματι Παπαδόπουλος να έχει ως υποκοριστικό το Πάππας. Εδω το όνομα Φραγκούλης ακολουθεί το κύριο όνομα του υποψηφίου που ειναι Εμμανουήλ. Έτσι λοιπόν προκύπτει η παραδοξότητα να είναι το όνομα Φραγκούλης υποκοριστικό του ... Εμμανουήλ. Για περίπτωση ψευδωνυμου δεν μπορεί να γίνεται λόγος αφού ο Εμμανουήλ Φράγκος είναι κτηνίατρος και όχι καλλιτέχνης ή συγγραφέας. Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι ο Εμμανουήλ Φράγκος ειχε ως σκοπό να παραπλανήσει τους εκλογείς και και να καρπωθεί την φήμη και τη δημοφιλία του επιτίμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Φράγκου»