«Ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε»

 
«Ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε»

Ενημερώθηκε: 24/01/20 - 11:25

«Ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε» απειλούν Τούρκοι χάκερς που το τελευταίο διάστημα, ακολουθώντας την εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν, προσπαθούν και αυτοί να κάνουν αντίστοιχη επίδειξη ισχύος. Ισχυρίζονται ότι έριξαν την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών χτες το απόγευμα οπότε παρουσίασαν πρόβλημα και σελίδες υπουργείων και σωμάτων ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ενώ «θύμα» των χάκερ έπεσαν οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβαν Τούρκοι χάκερ, με ανάρητησή τους στο Twitter.

Μάλιστα, απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχόμενοι «καλή τύχη», ενώ προσθέτουν πως ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε.

pic.twitter.com/GsZRtLHnK0

Cyber war - Started towards Greece ??????

January 23, 2020

#turktelekom

#PresidentPence

pic.twitter.com/3owtutz1qu

' a gelen Siber saldiri Milletimize Halkimiza gelmistir.!!

January 23, 2020

Πρώτο χτύπημα από τους Τούρκους

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τους γείτονες, όταν την, ανάμεσα στις οποίες αυτή της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μήνυμά τους τότε στη σελίδα τους στο Facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!»

Η απάντηση των Anonymous Greece

Ως απάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου, οι «Anonymous Greece» έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ άλλων «χτύπησαν» την έκτακτη υπηρεσία ανάγκης (112), καθώς και υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece.

Η λίστα με τα sites που «χτύπησαν» είναι η ακόλουθη:

-- 112 Emergency Call number

-- Sabah Email Service

-- Hurriyer Email Service

-- 112 Emrgency Email Service

-- Turkish Police ( EGM ) Email Service

-- Saglik Email service

-- Ekonomi Email service

-- Enerji Email service

-- SIP-VOIP of Turkish Enerji

-- MIT Email service