Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας – Μεγάλη η συμμετοχή (ΦΩΤΟ)

 
Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας – Μεγάλη η συμμετοχή

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 06/04/22 - 15:29

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες», σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και ομοσπονδίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή.

«Αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ, στην απεργιακή της ανακοίνωση ζητώντας ταυτόχρονα άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ζητεί, μεταξύ άλλων: «Αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ με τα συνθήματα «Δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια», «λέμε όχι στην ακρίβεια», «δεν κάνουμε βήμα πίσω» να κυριαρχούν.

ap
ap
ap
ap
ap
ap
ap
ap
ap
ap