Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β ΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi, thestival

Ενημερώθηκε: 12/02/17 - 15:56

Ολοκληρώθηκε, από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού. Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Ακολουθούν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρατράγουδα με πολίτες και κάμερα μέσου ενημέρωσης

Στις 11.05 ξεκίνησε η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου , δήλωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. "Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κάποια τελευταία ζητήματα που εμπόδιζαν την έναρξη της επιχείρησης και θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ακόμα - και είναι ελάχιστοι ευτυχώς - δεν έχουν μετακινηθεί από τη ζώνη εκκένωσης να το κάνουν στα επόμενα 5 λεπτά" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση κάμερας μέσου ενημέρωσης που είχε τοποθετηθεί στον 4ο όροφο, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικό όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. "Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση.

Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει" τόνισε. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η κάμερα τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκκένωσης της περιοχής, έγινε γνωστό ότι η ζώνη των 750 μέτρων έχει εκκενωθεί από αυτοκίνητα ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα. Αυξημένη κίνηση σημειώνεται αυτή τη στιγμή στις εξόδους από τη ζώνη εκκένωσης, ακτίνας 1.900 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα.

Στους χώρους υποδοχής κάτοικοι του Κορδελιού

Στους χώρους υποδοχής που έχουν ορίσει οι δήμοι Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, σε σχολεία, γυμναστήρια και ναούς κατέφτασαν κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια.
Εκεί τους υποδέχτηκαν εργαζόμενοι στους δήμους και τους πρόσφεραν σάντουιτς, χυμό και νερό.

Οι πολίτες θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το πέρας της επιχείρησης και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και πάλι με λεωφορεία του ΟΑΣΘ που θα βρίσκονται μπροστά από τους χώρους υποδοχής.

Σχετικά Θέματα:

Στη φάση αφαίρεσης του πυροκροτητή της βόμβας βρίσκεται η διαδικασία στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε η απομάκρυνση κατοίκων από τη ζώνη εκκένωσης για την απενεργοποίηση της βόμβας στο Κορδελιό

Η γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης για την απομάκρυνση της βόμβας στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα λάθος βομβαρδισμού των Εγγλέζων το 1943 είναι η βόμβα στο Κορδελιό!

Δείτε πώς θα εξουδετερώσουν τη βόμβα στο Κορδελιό (Βίντεο)

Μέτρα της Τροχαίας εξαιτίας της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας στο Κορδελιό την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Ανάχωμα δημιουργείται γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στο Κορδελιό

Βόμβα Κορδελιό: Σε ποιους χώρους υποδοχής θα φιλοξενηθούν οι κάτοικοι κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης

Βόμβα Κορδελιό: Σε ποιους χώρους υποδοχής θα φιλοξενηθούν οι κάτοικοι κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης

Αυτό είναι το σχέδιο για την εκκένωση του Κορδελιού - Εύοσμου

Έως 60.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν από Εύοσμο και Κορδελιό την Κυριακή λόγω της βόμβας

Θα εκκενωθεί το Κορδελιό για να απενεργοποιηθεί η βόμβα