Θεσσαλονίκη: Ανάχωμα δημιουργείται γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στο Κορδελιό

 
Θεσσαλονίκη: Ανάχωμα δημιουργείται γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στο Κορδελιό

Ενημερώθηκε: 10/02/17 - 13:52

Ανάχωμα γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό δημιουργεί δύναμη του στρατού. Μέχρι στιγμής, το ανάχωμα έχει φτάσει σε ύψος ενάμισι μέτρου.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που θα πραγματοποιηθεί, το έργο της απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας θα αναλάβει η ομάδα ναρκαλιείας 112, που έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές.

«Θύματα» της μεγάλης και πρωτόγνωρης επιχείρησης για την βόμβα στο Κορδελιό θα είναι τα θεία μυστήρια που ήταν προγραμματισμένο να τελεστούν στις ενορίες της περιοχής, την ερχόμενη Κυριακή.

Πέντε εκκλησίες, οι οποίες βρίσκονται στην ακτίνα εκκένωσης των 1,9 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους. Βαφτίσια και μνημόσυνα, που τελούνται κυρίως τις πρωινές ώρες αναβάλλονται, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εάν η επιχείρηση διαρκέσει πολλές ώρες να μην γίνουν ούτε οι γάμοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωζώνη - ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για κοινή στάση για την Ελλάδα

Κρίσιμες συναντήσεις Εκλ. Τσακαλώτου για άρση αδιεξόδου - Συνάντηση και με Μέρκελ; 

ΚΑΙΡΟΣ 10/2/2017: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Tο αρμόδιο δικαστήριο είπε ΟΧΙ στο διάταγμα Τραμπ