Στη φάση αφαίρεσης του πυροκροτητή της βόμβας βρίσκεται η διαδικασία στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Στη φάση αφαίρεσης του πυροκροτητή της βόμβας βρίσκεται η διαδικασία στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi, thestival

Ενημερώθηκε: 12/02/17 - 12:27

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φάση της απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή Ευόσμου Κορδελιού. Η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής ενώ στη συνέχεια δόθηκε το πράσινο φως από την αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και μετά από διάστημα 10 - 15 λεπτών, οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού θα κατεβούν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης. Θα ακολουθήσουν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Παρατράγουδα με πολίτες και κάμερα μέσου ενημέρωσης

Στις 11.05 ξεκίνησε η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου , δήλωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. "Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κάποια τελευταία ζητήματα που εμπόδιζαν την έναρξη της επιχείρησης και θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ακόμα - και είναι ελάχιστοι ευτυχώς - δεν έχουν μετακινηθεί από τη ζώνη εκκένωσης να το κάνουν στα επόμενα 5 λεπτά" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση κάμερας μέσου ενημέρωσης που είχε τοποθετηθεί στον 4ο όροφο, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικό όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. "Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση.

Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει" τόνισε. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η κάμερα τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκκένωσης της περιοχής, έγινε γνωστό ότι η ζώνη των 750 μέτρων έχει εκκενωθεί από αυτοκίνητα ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα. Αυξημένη κίνηση σημειώνεται αυτή τη στιγμή στις εξόδους από τη ζώνη εκκένωσης, ακτίνας 1.900 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα.

Στους χώρους υποδοχής κάτοικοι του Κορδελιού

Στους χώρους υποδοχής που έχουν ορίσει οι δήμοι Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, σε σχολεία, γυμναστήρια και ναούς κατέφτασαν κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια.
Εκεί τους υποδέχτηκαν εργαζόμενοι στους δήμους και τους πρόσφεραν σάντουιτς, χυμό και νερό.

Οι πολίτες θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το πέρας της επιχείρησης και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και πάλι με λεωφορεία του ΟΑΣΘ που θα βρίσκονται μπροστά από τους χώρους υποδοχής.

Σχετικά Θέματα:

Άρχισε η απομάκρυνση κατοίκων από τη ζώνη εκκένωσης για την απενεργοποίηση της βόμβας στο Κορδελιό

Η γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης για την απομάκρυνση της βόμβας στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα λάθος βομβαρδισμού των Εγγλέζων το 1943 είναι η βόμβα στο Κορδελιό!

Δείτε πώς θα εξουδετερώσουν τη βόμβα στο Κορδελιό (Βίντεο)

Μέτρα της Τροχαίας εξαιτίας της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας στο Κορδελιό την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Ανάχωμα δημιουργείται γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στο Κορδελιό

Βόμβα Κορδελιό: Σε ποιους χώρους υποδοχής θα φιλοξενηθούν οι κάτοικοι κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης

Βόμβα Κορδελιό: Σε ποιους χώρους υποδοχής θα φιλοξενηθούν οι κάτοικοι κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης

Αυτό είναι το σχέδιο για την εκκένωση του Κορδελιού - Εύοσμου

Έως 60.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν από Εύοσμο και Κορδελιό την Κυριακή λόγω της βόμβας

Θα εκκενωθεί το Κορδελιό για να απενεργοποιηθεί η βόμβα