Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αγίους Θεοδώρους, Δίρβη Φθιώτιδας και Ανατολική Μάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αγίους Θεοδώρους, Δίρβη Φθιώτιδας και Ανατολική Μάνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 11/07/19 - 02:38

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Την ώρα που η πρωτοφανής, για την εποχή, φονική καταιγίδα σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα με τραγικά αποτελέσματα -έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες- νότια της χώρας οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη για θέσουν πυρκαγιές υπό έλεγχο.

Οι προσπάθειές τους επικεντρώνονται στις περιοχές των Αγίων Θεοδώρων, της Δίρβης Φθιώτιδας και της Ανατολικής Μάνης.

Η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους εξελίσσεται σε δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 24 οχήματα της πυροσβεστικής, υδροφόρες του δήμου και μηχανήματα της περιφέρειας.

 

Στη Δίρβη Φθιώτιδας η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το απόγευμα της Τετάρτης εκκενώθηκε, κατόπιν εισήγησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας το χωριό Δίβρη.

 

 

Οι φλόγες, μάλιστα, φέρεται να πέρασαν πολύ κοντά από τα σπίτια των κατοίκων, ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φέρεται να απειλήθηκαν άμεσα τρία οικήματα.

Στην περιοχή βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 11 οχήματα του δήμου και της περιφέρειας.

Και στην Ανατολική Μάνη η πυρκαγιά στην περιοχή Κορογονιάνικα βρίσκεται σε εξέλιξη, και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Αντίθετα υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι φωτιές σε Φυλή και Αγία Άννα Φθιώτιδας.