Π. Τατσόπουλος: Τη στιγμή του καρδιακού επεισοδίου από σύμπτωση ήταν στον Alpha γιατρός - Του έκανε ανάνηψη

 Π. Τατσόπουλος: Τη στιγμή του καρδιακού επεισοδίου από σύμπτωση ήταν στον Alpha γιατρός - Του έκανε ανάνηψη
Ενημερώθηκε: 02/10/19 - 11:07

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος χτες καθώς την ώρα που συνέβη το καρδιακό επεισόδιο έτυχε να βρίσκεται στο κτήριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, o γιατρός τού παρείχε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη κατά το διάστημα των 15 λεπτών που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει.

Πέτρος Τατσόπουλος: Κέρδισε την πρώτη μάχη - Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

 

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Γιάννης Λύρας και εξήγησε: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

«Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο» πρόσθεσε. Όπως επεσήμανε ο κ. Λύρας, οι γιατροί, πριν γίνουν πλαστικοί, είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στη σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα. Μάλιστα, είπε πως αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο ήταν «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κ. Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».