ΠΑΕ ΑΕΚ: Καταδικάζει το εθνικιστικό πανό για το Κόσοβο που σηκώθηκε στην «ΟΠΑΠ Arena»

 
aek kosovo is albania

Ενημερώθηκε: 06/10/23 - 16:45

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας το πανό με το «ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο» που σηκώθηκε χθες, στον αγώνα με τον Άγιαξ στην Opap Arena για το Europa League.

Το πανό που σήκωσαν ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έγραφε «Kosovo is Albania» (Το Κόσοβο είναι Αλβανία), προφανώς ως απάντηση σε αντίστοιχο πανό με σύνθημα «Kosovo is Serbia» (Το Κόσοβο είναι Σερβία) που αναρτούν συνήθως οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από την πλευρά της, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για «θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την εμφάνιση έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στο γήπεδο μας ενός πανό με ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο. Που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ιστορικές καταβολές του συλλόγου μας, ούτε φυσικά με όσα πρεσβεύει από ιδρύσεως του.

Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στα λόγια, καθώς το έχει κάνει στην πράξη με τρόπους που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και με πρωτοβουλίες που καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάρει, ενάντια στον πόλεμο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει πως δεν θα μείνει έτσι. Ήδη δρομολογούμε ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για την έστω και στιγμιαία – επαναλαμβάνουμε- εικόνα που δικαίως προβλημάτισε την μεγάλη μάζα του φίλαθλου κόσμου μας, ο οποίος εξάλλου έχει αποδοκιμάσει έντονα.

Θα εντοπίσουμε οπωσδήποτε τους υπεύθυνους και θα απαγορευτεί δια παντός η είσοδός τους στο γήπεδο μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ