Πανελλήνιες 2017: Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

 
Πανελλήνιες 2017: Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Ενημερώθηκε: 12/06/17 - 14:15

Πανελλήνιες 2017: Για καλά προετοιμασμένους ήταν σήμερα, Δευτέρα, τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Ειδικότερα, στην Ιστορία, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα θέματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη και συνθετική ικανότητα, ειδικά στο θέμα Δ1.

Στη Φυσική, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, σε αντίθεση με πέρυσι, και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΕΦ, τα θέματα Δ3 και Δ4 απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει πλήρως την ύλη και είχαν εμβαθύνει σε αυτήν.

Τέλος, τα θέματα στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ήταν επίσης για πολύ καλά προετοιμασμένους, ωστόσο, ένας μέτριας δυναμικότητας μαθητής «μπορούσε να προσεγγίσει το 10-12».

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Με μαθήματα ειδικοτήτων θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη 13 Ιουνίου, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Αναλυτικά, τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι: Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική.

Εχει ήδη ξεκινήσει η βαθμολόγηση των γραπτών - Η βαθμολόγηση των γραπτών κάθε μαθήματος αρχίζει μετά την 12:00 μεσημβρινή της μεθεπόμενης ημέρας από αυτή που εξετάστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ