Παραλύει η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Παραλύει η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου
Ενημερώθηκε: 21/09/19 - 09:16

Θα παραλύσει η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μετά την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή προς ψήφιση.

Οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις μετακινήσεις αφού τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα βγουν στους δρόμους, ενώ δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζουν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Απεργία στα ΜΜΜ

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για το Μετρό και το Τραμ.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Ως εκ τούτου, αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία εξαιτίας 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά αναμένεται αν είναι και τα περισσότερα σχολεία λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Το ίδιο και η ΟΛΜΕ απου χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό».

Νοσοκομεία

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.

ΜΜΕ

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (12.00-15.00).