Παράτησαν νεογέννητο βρέφος μπροστά σε πόρτα σχολείου

Παράτησαν νεογέννητο βρέφος μπροστά σε πόρτα σχολείου
Ενημερώθηκε: 06/12/17 - 11:25

Συγκλονίζει η ιστορία εγκατάλειψης ενός νεογέννητου μωρού στα Βόρεια Προάστια μπροστά στη πόρτα ενός σχολείου. Η υπόθεση εγκατάλειψης του βρέφους είδε το φως της δημοσιότητας  σήμερα (6/12) από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Το μωρό, ηλικίας μόλις λίγων ημερών, βρήκε η δασκάλα του σχολείου το πρωί που πήγε να ανοίξει το κτήριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Σοφία Κωνσταντέλια. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν ξέρουμε αν υπήρχε άλλη σύνδεση, δηλαδή αν η μητέρα γνώριζε το σχολείο και ήξερε πως το παιδί θα έβρισκε καλή φροντίδα, αλλά πράγματι βρήκε πολύ καλή φροντίδα», πρόσθεσε η ίδια. Άμεσα το σχολείο φρόντισε το βρέφος και ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ το μωρό έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, ανέφερε ακόμη πως αν και δεν έχει μειωθεί δυστυχώς ο ρυθμός που εγκαταλείπονται βρέφη από τους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που αυτά παραμένουν σε νοσοκομεία ή μαιευτήρια και πηγαίνουν σε πιστοποιημένη ειδοποιημένη οικογένεια. Η Αστυνομία διεξάγει εντατική έρευνα για τον εντοπισμό των γονιών, εξετάζοντας και τις κάμερες γειτονικών κτηρίων.