Πάσχα 2018: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με άστατο καιρό

 
Πάσχα 2018: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με άστατο καιρό

Ενημερώθηκε: 07/04/18 - 09:26

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλο Σάββατο η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων που εγκαταλείπουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις με αεροπλάνα, τρένα, πλοία, λεωφορεία και αυτοκίνητα και προορισμό το χωριό για το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα.

άστατο καιρό, καθώς σε πολλές περιοχές βρέχει.

Σήμερα η έξοδος πραγματοποιείται με

Αυξημένα παραμένουν τα μέτρα της Τροχαίας, με την απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς να είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 16:00.

Πάσχα 2018: Απαγόρευση κίνησης φορτηγών στις Εθνικές Οδούς για την έξοδο

Σύμφωνα με την Τροχαία, τη Μεγάλη Εβδομάδα περίπου 143.000 οχήματα αναχώρησαν μέσω των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας για το επαρχιακό δίκτυο, ενώ μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη σημειώθηκαν τρία τροχαία δυστυχήματα.

Μεγάλη είναι η έξοδος των εκδρομέων και από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, με την πληρότητα των πλοίων να ανέρχεται στο 90%.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πέντε πρωινά δρομολόγια κι ένα απογευματινό για Κυκλάδες. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια.

Από Δευτέρα του Πάσχα και όλη την εβδομάδα τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έξοδος και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, με 250 δρομολόγια να έχουν προγραμματιστεί για το Μεγάλο Σάββατο. Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκξ αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση τόσο προς τα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθες σηκώθηκαν οι μπάρες, όσο και προς Χαλκιδική και Καβάλα.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ