Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν «Έλενα Βενιζέλου» για ολιγωρία στην αποκατάσταση του συστήματος θέρμανσης

 
elena_venizelou

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 29/11/23 - 17:16

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου ‘Ελενα Βενιζέλου», με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες επί δύο εβδομάδες υπήχε βλάβη στο κεντρικό σύστημα της θέρμανσης χωρίς να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Στις 17 Οκτωβρίου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύτηκαν από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Βενιζέλειο-Πανάνειο (ΓΝΒΠ).

O ίδιος ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία από τις αναβολές των χειρουργείων στο Ηράκλειο, και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο,  προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2023 παύθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Χαράλαμπος Τουμπέκης, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων σχετικά με την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων.  Όπως προέκυψε, η αναβολή μίας χημειοθεραπείας θεραπείας είχε αιτία διαχειριστική αστοχία της διοίκησης του νοσοκομείου «Μεταξά». Επίσης, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και οι ελεγκτές έχουν διαπιστώσει και αποτυπώσει σε πορίσματα απευθείας αναθέσεις, καθώς και υπερβάσεις σε αγορές και προμήθειες.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ