Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης

 
Γιώργος α Λεβεντογιάννης

Ενημερώθηκε: 05/08/21 - 14:58

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης σε ηλικία 80 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό, στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ επιβαρυμένη.

‘Ήταν δάσκαλος της δημοσιογραφίας. Πρωτοπόρος της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεκίνησε από μικρός ως ρεπόρτερ. Ήταν ταλαντούχος και σωστά καταρτισμένος σε ότι και αν έκανε. Γρήγορα ανέβηκε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας. Ωστόσο πάντα λειτουργούσε με το ένστικτο του ρεπόρτερ. Ανήσυχο μυαλό, πολυσχιδής, ευρηματικός.

Ηταν διευθυντής στην εφημερίδα «Ακρόπολη» και στην εφημερίδα «Έθνος» που αποκάλυψε με τα ρεπορτάζ του, το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος δημοσιογράφος που κατάφερε να πάρει συνέντευξη , ως διευθυντής του ιστορικού Mega Channel, από τον τότε πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.

Στο δημοσιογραφικό χώρο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός γιατί πάντα βοηθούσε τους νέους συναδέλφους. Απαιτητικός αλλά και δίκαιος. Πάντα έβρισκε λύσεις και έδινε σωστές οδηγίες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

“Έφυγε” ο Γιώργος Λεβεντογιάννης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Λεβεντογιάννη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1941.Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1961 στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος» ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή», «Σημερινά», όπου έγινε διευθυντής σε ηλικία 29 ετών και από το 1967 έως το 1985 στην «Ακρόπολις», στην οποία διετέλεσε διευθυντής από το 1975. Μετά την Ακρόπολη θα ακολουθήσει η διεύθυνση της εφημ. «Έθνος». Το 1992 αναλαμβάνει Διευθυντής Ειδήσεων του Τ/Σ «Mega Channel», και αμέσως μετά Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Ειδικός Σύμβουλος. Τέλος, υπήρξε Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Είχε συγγράψει το βιβλίο «Προβλήματα Ελευθεροτυπίας».

Γιώργος Λεβεντογιάννης
Γιώργος Λεβεντογιάννης

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης είχε μία λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία γεμάτη επιτυχίες και αποκλειστικότητες. Άριστος γνώστης του επαγγέλματός μας, εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά τόσο στις εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση.

Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός αλλά δίκαιος ανέδειξε πλήθος νεώτερων συναδέλφων στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ανέλιξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Ρένα, τα παιδιά του και ιδιαίτερα την κόρη του Κατερίνα, η οποία συνεχίζει στα βήματα του πατέρα της και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Γιώργου Λεβεντογιάννη θα γίνει τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, στις 18:30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γιώργος Λεβεντογιάννης

Γιώργος Λεβεντογιάννης

Γιώργος Λεβεντογιάννης