Πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας-Σφοδρές αντιδράσεις για την άδεια που του χορηγήθηκε
Ενημερώθηκε: 21/06/18 - 09:09

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται πλέον ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την 48ωρη άδεια που είχε λάβει.

Ωστόσο μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε και αυτή η άδεια του "Λουκά" της 17Ν τόσο σε διεθνές επίπεδο-μέχρι και η Τουρκία έφτασε στο σημείο να μας καταδικάζει- όσο και σε εσωτερικό επίπεδο με σφοδρά πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει ότι όταν γίνει κυβέρνηση "δεν πρόκειται να ξαναπάρει άδεια ένας αμετανόητος τρομοκράτης".

Έτσι, ανακοίνωση κατά της νέας 48ωρης άδειας που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέδωσε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη το μεσημέρι.

Μεταξύ άλλων το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει πως «καταδικάζει την άδεια που δόθηκε για τρίτη φορά στον Κουφοντίνα» και συνεχίζει λέγοντας «αυτό το γεγονός ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα» ενώ τέλος χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα «άνανδρο τρομοκράτη».

Μύδροι Μπακογιάννη για την άδεια Κουφοντίνα: Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας»!

 

Οργή και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη νέα άδεια εξέφρασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ λέγοντας πως «οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια από τη φυλακή».

Παράλληλα, μετέφερε την ανησυχία πως η συγκεκριμένη άδεια προσφέρει κίνητρο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο για να προβούν σε περαιτέρω βίαιες ενέργειες.