Πολυτεχνειούπολη: Αδίστακτοι και έτοιμοι για όλα τα μέλη των συμμοριών - Ντοκουμέντα από τη δράση τους

 
politexneioupoli summoria

Ενημερώθηκε: 30/09/22 - 08:46

Πλούσια και πολύμορφη η δράση της συμμορίας που λημέριαζε στην Πολυτεχνειούπολη. Με περισσότερες από 25 ένοπλες ληστείες στο ενεργητικό της, και μέλη αδίστακτα και έτοιμα για όλα.

Από το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρίες θυμάτων, αποτυπώνεται το πόσο βίαιοι, σκληροί και απάνθρωποι ήταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίσταζαν να χτυπούν άγρια και να απειλούν με όπλα εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα και περίπτερα για να τους αποσπάσουν μερικές εκατοντάδες ευρώ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, τα μέλη των συμμοριών κατά τη διάπραξη ληστειών βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς ήταν προετοιμασμένοι τόσο διανοητικά όσο και επιχειρησιακά για ένοπλη αντιπαράθεση είτε με αστυνομικούς, είτε με πολίτες-θύματα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και τον εντοπισμό τους.

Ο εικονιζόμενος δράστης εξάγει από την τσέπη του πιστόλι λόγω ενός θορύβου που άκουσε. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δείχνει τη διανοητική και επιχειρησιακή του ετοιμότητα σε περίπτωση αντίστασης.
Ο εικονιζόμενος δράστης εξάγει από την τσέπη του πιστόλι λόγω ενός θορύβου που άκουσε. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δείχνει τη διανοητική και επιχειρησιακή του ετοιμότητα σε περίπτωση αντίστασης.

Το γεγονός ότι ήταν έτοιμοι για όλα αποτυπώνεται και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση τους καθώς, σε όλα σχεδόν τα χτυπήματά, δεν δίσταζαν να προτάξουν τα όπλα τους απέναντι σε υπαλλήλους καταστημάτων και πολίτες.

Eνδεικτικά κάποια από τα χτυπήματα που πραγματοποίησαν:

Ληστεία σε μινι μάρκετ επί της Εθνάρχου Μακαρίου στην Καισαριανή στις 11 Ιουνίου 21. Με την απειλή όπλου τρεις δράστες εισήλθαν στο κατάστημα και απέσπασαν 750 ευρώ καθώς και κούτες με τσιγάρα.

Ληστεία σε super market στου Ζωγράφου στις 25 Ιουνίου 21. Δύο μέλη της συμμορίες εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 262 ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης.

Ληστεία σε super market στην Καισαριανή στις 6 Ιουλίου 21. Δύο μέλη της συμμορίας απείλησαν υπάλληλο με όπλο και απέσπασαν 1.000 ευρώ από το ταμείο της επιχείρησης.

Ληστεία σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 15 Φεβρουαρίου 2022. Δύο μέλη της συμμορίας απείλησαν με μαχαίρι υπάλληλο του καταστήματος και αφαίρεσαν τις εισπράξεις ύψους 650 ευρώ.

Ληστεία σε περίπτερο μπροστά από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Δύο μέλη της συμμορίας απείλησαν με μαχαίρι υπάλληλο του περιπτέρου, απέσπασαν 1.000 ευρώ και διέφυγαν πεζοί εντός του Πολυτεχνείου.

Ληστεία σε περίπτερο επί της οδού Γ. Παπανδρέου στου Ζωγράφου στις 6 Ιουλίου 2022. Με την απειλή μαχαιριού δύο μέλη της συμμορίας απείλησαν τον υπάλληλο και απέσπασαν τις εισπράξεις ύψους 500 ευρώ.

Ληστεία σε super market στις 8 Ιουλίου 2022. Δύο μέλη της συμμορίας έχοντας στην κατοχή τους περίστροφο, απείλησαν τους υπαλλήλους του καταστήματος και αφαίρεσαν από τα ταμεία 900 ευρώ. Κατά την αποχώρησή τους κατευθύνθηκαν προς τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης.

Ληστεία σε εταιρεία κοινοχρήστων στις 9 Ιουλίου 2022. Τρία μέλη της συμμορίας, με την απειλή όπλου που είχε ο ένας εξ’ αυτών, απείλησαν και χτύπησαν έναν υπάλληλο προκειμένου να του αποσπάσουν ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε 70 ευρώ.

Ληστεία σε εταιρεία κοινοχρήστων στου Ζωγράφου που έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022. Δύο μέλη της συμμορίας απείλησαν με όπλο έναν υπάλληλο και αφαίρεσαν το σύνολο των εισπράξεων.

Πηγή πληροφοριών: kathimerini.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ