Πώς η σταθμάρχης Νέων Πόρων με μια κίνηση έσωσε ζωές

 
Πώς η σταθμάρχης Νέων Πόρων με μια κίνηση έσωσε ζωές

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 10/03/23 - 12:15

Ακόμη μεγαλύτερη θα μπορούσε να είναι η τραγωδία στα Τέμπη, αν η σταθμάρχης των Νέων Πόρων δεν έπαιρνε μια απόφαση η οποία έσωσε δεκάδες ανθρώπινες ζωές. 

Πρόκειται για τη γυναίκα που στις σοκαριστικές συνομιλίες με τον σταθμάρχη Λάρισας ακούγεται να τον ρωτάει λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα πως έγινε η σύγκρουση με αυτό να μην είναι ικανός να της δώσει μια απάντηση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η «Ελένη» έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι στον σταθμό πλησίαζε ο προαστιακός ο οποίος είχε προτεραιότητα και θα έπρεπε να περάσει πρώτος από το σημείο που έγινε η μοιραία σύγκρουση που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ στα βαγόνια του προαστιακού επέβαιναν 62 άτομα. Αν το τρένο αυτό είχε μπει πρώτο στην γραμμή καθόδου η τραγωδία στα Τέμπη θα είχαν χάσει τη ζωή τους ακόμα περισσότερα άτομα. Η σταθμάρχης Νέων Πόρων, όμως, αποφάσισε να μην περιμένει τον προαστιακό και να μην του δώσει – όπως συνηθίζεται – προτεραιότητα έναντι του εμπορικού τρένου.

Με λίγα λόγια τη θέση του προαστιακού στη γραμμή πήρε το εμπορικό τρένο, το οποίο στη συνέχεια συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία Intercity.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ