Πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά - Πώς θα γίνει η κάλυψη της ύλης;

Πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά - Πώς θα γίνει η κάλυψη της ύλης;
Ενημερώθηκε: 26/05/20 - 13:58

Με δεδομένο ότι έχουν χαθεί μαθήματα δύο μηνών στα δημοτικά σχολεία, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους για την όσο το δυνατόν πληρέστερη αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Η αρχή θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα επιστρέψουν οι μαθητές των δημοτικών στα θρανία. Τα σχολεία όπως έγινε χθες γνωστό, θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 26 Ιουνίου, δηλαδή για δύο επιπλέον εβδομάδες από τον αρχικό προγραμματισμό.  

Ωστόσο, μέσα σε αυτό το διάστημα, η ύλη που θα καλυφθεί δεν θα μπορέσει να καλύψει όλο το «χαμένο έδαφος». Ως εκ τούτου, η πρόωρη έναρξη της σχολικής χρονιάς τον  Σεπτέμβρη θεωρείται δεδομένη και το μόνο που μένει είναι να οριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Το επιβεβαίωσε με σημερινές της δηλώσεις η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν προγραμματίζεται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου, «αλλά πιο νωρίς (σ.σ. από άλλες σχολικές χρονιές) ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». Παρά ταύτα, η υπουργός επανέλαβε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα «ζυγίσουν» τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη την περίοδο. Καθώς η 1η Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη, δεν αποκλείεται τελικά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπήσει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου.
 

Όσον αφορά την κάλυψη της ύλης, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, είπε σήμερα ότι η κάλυψη της ύλης «θα γίνει και τον Σεπτέμβριο γι' αυτό έχω πει στα παιδιά να κρατήσουν τα φετινά βιβλία».

Μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου η Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι «για την Α΄ Δημοτικού είναι σημαντικό να πιάσει το κομμάτι της γραφής και για την ΣΤ΄ Δημοτικού έχει το σημαντικό της μετάβασης στο Γυμνάσιο».