Ψαράς από τη Χίο: «Κράτησε ώρες η παρενόχληση από την Τουρκία»

Ψαράς από τη Χίο: «Κράτησε ώρες h παρενόχληση από την Τουρκία»
Ενημερώθηκε: 22/05/20 - 09:03

Συνεχίζει τις προκλήσεις της η Τουρκία το Αιγαίο, με την τούρκικη ακταιωρό επικίνδυνους ελιγμούς σε Έλληνες ψαράδες στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπροστά «στα μάτια» της Frontex το πρωί της Πέμπτης 21/5.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο ντοκουμέντο, με τουρκικά σκάφη να παρενοχλούν Ελληνικά και Frontex ο οποίος έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά. Χτες όμως κράτησε αρκετές ώρες η παρενόχληση. Ήταν μια μέρα με διαρκείς προκλήσεις όψι μόνο σε ελληνικά ψαράδικα αλλά και σε σκάφος της Frontex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας politischios.gr, ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση. 

 

 

 

 

 

 

 

Και τα δύο σκάφη της γείτονος, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ. 

 

 

 

 

 

 

 

Όλα αυτά τη στιγμή που η ακτοφυλακή της γείτονος εδώ και 3 μήνες έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται σε κάθε κλήση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για περισυλλογή μεταναστών εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και αρκούμενη σε παραγωγή προπαγανδιστικού υλικού, που εντέχνως προωθεί σε Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας. 

 

 

 

 

 

 

 

​​​​ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ