Ρομά εξαπατούσαν εμπόρους που έβαζαν αγγελίες πώλησης των προϊόντων τους και τους λήστευαν

 
Ρομά εξαπατούσαν εμπόρους που έβαζαν αγγελίες πώλησης των προϊόντων τους και τους λήστευαν

Ενημερώθηκε: 04/10/16 - 13:47

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και απάτες σε βάρος εμπόρων στους οποίους εμφανίζονταν ως υποψήφιοι πελάτες χονδρικής. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας 29χρονος, μέλος της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21χρονος συνεργός του. Σε βάρος του 29χρονου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της ληστείας καθώς και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τριμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους πελάτες για εμπορεύματα χονδρικής, προσέγγιζαν τηλεφωνικά εμπόρους, και τους λήστευαν, σε προσυμφωνημένη συνάντηση για την αγοραπωλησία, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ειδικότερα, προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, εμφανίζονταν ως φερέγγυοι αγοραστές και τους υπόσχονταν άμεση εξόφληση των προϊόντων κατά την παραλαβή. Περαιτέρω, στο σημείο συνάντησης, κάνοντας χρήση διαφόρων τεχνασμάτων και ασκώντας σωματική βία κατάφερναν και αφαιρούσαν τα προϊόντα και διέφευγαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την προαναφερόμενη μεθοδολογία. Για παράδειγμα και σε μία εκ των περιπτώσεων, ήταν ένας έμπορος μελιού που είχε βάλει σχετική αγγελία πώλησης των προϊόντων του, οι δράστες τον πήραν τηλέφωνο και προσποιήθηκαν τους ενδιαφερόμενους και κατά το ραντεβού του αφαίρεσαν με χρήση βίας τα προϊόντα του, όπως είχαν πράξει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μία αρκετά διαδεδομένη μέθοδος που ακολουθούν οι Ρομά και ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στο Ζεφύρι, στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα της ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Σχετικά Θέματα:

Νέο θρίλερ στη Θεσσαλία που θυμίζει την υπόθεση της μικρής Μαρίας- Ρομά είχαν αρπάξει 6χρονο κοριτσάκι