Σε άντρα που είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Μάρτιο ανήκει η διαμελισμένη σορός στο Ηράκλειο

Σε άντρα που είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Μάρτιο ανήκει η διαμελισμένη σορός στο Ηράκλειο
Ενημερώθηκε: 06/06/17 - 13:15
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε τραγωδία εξελίσσεται η υπόθεση με το διαμελισμένο πτώμα σε εξαιρετικά προχωρημένη αποσύνθεση που βρέθηκε χθες σε ρέμα στην περιοχή του Κατσαμπά στο Ηράκλειο και μέλη του στη θάλασσα του λιμανιού που εκβάλλει το ρέμα.

Από τα προσωπικά αντικείμενα του αλλά και από την ταυτότητα που βρέθηκε σε τσαντάκι στον βυθό της θάλασσας του λιμανιού μαζί με κάτι οστά, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον 36χρονο Εμανουήλ Βρυθιά, χρόνιο τοξικομανή που προσπαθούσε καιρό να αποτοξινωθεί. Εξαφανίστηκε από το σπίτι του τη νύχτα της 30ης προς 31η Μαρτίου και δεν ξαναγύρισε.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν μία περαστική γυναίκα από το λιμάνι του Ηράκλειου είδε να επιπλέει στην θάλασσα ένα πόδι σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε κατάσταση σοκ κάλεσε το Λιμενικό.

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μεγάλη έρευνα στην γύρω περιοχή από το Λιμενικό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και αργότερα το απόγευμα εντοπίστηκε στο βυθό το τσαντάκι μαζί με άλλα οστά και στη συνέχεια σε πολύ προχωρημένη αποσύνθεση και διαμελισμένη η σορός ενός άντρα σφηνωμένη σε ένα δέντρο στο ρέμα του Κατσαμπά.

Καθώς ήταν αδύνατον να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής εκ πρώτης όψεως αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι, η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για την νεκροψία-νεκροτομή και τις απαραίτητες ιστολογικές εξετάσεις που αυτές θα φανερώσουν τα αίτια θανάτου του.

Το ρέμα θεωρείται σημείο που συναντούνται τοξικομανείς για να κάνουν την δόση τους και ένα σενάριο είναι να πέθανε ο 36χρονος εκεί και όταν φούσκωσε το ρέμα από νερά να αποκόλλησαν τα ορμητικά νερά, μέλη του αποσυντιθέμενου του σώματος και να τα παρέσυραν μέχρι την θάλασσα όπου και βρέθηκαν.

Οι οικείοι του αναγνώρισαν τα παπούτσια του τα κλειδιά του και το τσαντάκι του, ωστόσο για τυπικούς λόγους θα γίνει και τεστ DNA για την επίσημη αναγνώρισή του.

Βεβαίως οι Αρχές στην παρούσα φάση και μέχρι να λάβουν το πόρισμα του ιατροδικαστή μαζί με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις δεν αποκλείουν κανέναν ενδεχόμενο.

Σχετικά Θέματα:

Βρέθηκε διαμελισμένο πτώμα σε ξεροπόταμο στο Ηράκλειο

Ανθρώπινο οστό ποδιού εντοπίστηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου