Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα της Βίκυς Φλέσσα, με την Έλενα Ακρίτα για τον Καρυωτάκη

Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα της Βίκυς Φλέσσα, με την Έλενα Ακρίτα για τον Καρυωτάκη
Ενημερώθηκε: 03/05/19 - 15:56

Σε βεντέτα εξελίσσεται η αντιπαράθεση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα, με την Έλενα Ακρίτα.

Αφορμή της αντιπαράθεσης η δήλωση της Βίκυς Φλέσσα στην Πρέβεζα, η οποία θέλοντας να υπογραμμίσει πόσο πολύ της αρέσει η πόλη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, έκανε μία τρομακτικά υπεραπλουστευμένη διαπίστωση για τις ψυχικές ασθένειες, λέγοντας πως «δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν τόσο πολύ λυπημένος, για να είμαι ειλικρινής, σε αυτή την υπέροχη πόλη».

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη δήλωση:

Αυτή την δήλωση σχολίασε με δηκτικό τρόπο η Έλενα Ακρίτα, μέσω μακροσκελούς ανάρτησης στο Facebook. Γράφει ΗΠΑ Ακρίτα:

«Κυρία Φλέσσα εύστοχη η παρατήρηση σας, προσωπικά αποδίδω την δυσφορία του ποιητού στις κάργες που κοπανούσαν τις μαύρες στέγες και τα κεραμίδια και στις γυναίκες που καθάριζαν κρεμμύδια. Ο συνδυασμός αυτός ντάπα ντουπα οι κάργες βάλε και την κρεμμυδίλα δεν το αντέχει άνθρωπος αυτό το χάλι κι αυτοκτονεί. Και η Μαρία η Πολυδούρη που τον είχε αγαπητικό τα ίδια του έλεγε ‘βρε Κώστα μου πού να τρέχεις ν’ αυτοκτονείς τώρα ολίγη υπομονή κι η ρουφιάνα η καργια κάποτε θα τον βγάλει τον καρασκασμό η δε κρεμμυδίλα φεύγει όταν το τσιγαρισεις λιγουλάκι’.

Κι εγώ εχω τέτοιες απορίες διότι ο Καβαφης σου λέει ρωτούσε για την ποιότητα των μαντηλιών. Με τις ώρες αυτό τώρα, που εμένα η γιαγιά με την πρώτη την καταλάβαινε την ποιότητα το καλό το μεταξωτό κάνει μπαμ έλα παιδιά τωρα σε τα μάς αυτά; Εγώ πιστευω κυρία Φλέσσα πως εξεπιτουτου καθυστερούσε και σκοπίμως ερωτούσε για την ποιότητα μάλλον του άρεσε η πωλήτρια υποψιάζομαι, προκύπτει κι από τα συμφραζόμενα πως στάνταρ αυτό θέλει να πει ο ποιητής.

Κι ο Σεφέρης έπαθε τα νεύρα του που τα αηδόνια δεν τον άφηναν να κοιμηθεί στις Πλατρες μεγάλο μαρτύριο σου λέει. Τελικώς και οι καργες και τ’ αηδόνια πολύ σκατόπουλα απεδείχθησαν πάει τους ρημάξανε τους ποιητές μας.

Αυτά τα ολίγα αγαπητή κυρία, καλή επιτυχία να ευχηθώ στον άοκνο αγώνα σας για την παιδεία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα μας. #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες»

Η απάντηση της κας Φλέσσα

Η Βίκυ Φλέσσα «σήκωσε το γάντι» που της έριξε η Έλενα Ακρίτα και απάντησε εξίσου δηκτικά:

«Καθώς έχουν σβήσει τα φώτα για τη "βέρα στο δεξί" και τον "πιο αδύναμο κρίκο", η κυρία Έλενα Ακρίτα εξαντλείται σε σχόλια με σκοπό να θαυμάσει τον εαυτό της. Προσπερνάμε!», έγραψε η Βίκυ Φλέσσα στο Τwitter.

Παρέμβαση στην κόντρα και του Γιώργου Κυρίτση

Παρέμβαση στην κόντρα έκανε και ο συζύγος της Ελενας Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης.

Είπε ότι ό,τι και να κάνει, όσες εκπομπές και να βγάλει στον αέρα η Βίκυ Φλέσσα, δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει τη λαμπρή σταδιοδρομία της Ελενας Ακρίτα.