Σε ετοιμότητα Αθήνα και Πειραιάς για την ισχυρή κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα Αθήνα και Πειραιάς για την ισχυρή κακοκαιρία
Ενημερώθηκε: 05/01/17 - 15:49

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι δήμοι ενόψει της ισχυρής κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα.

Στον δήμο της Αθήνας θα είναι ανοιχτές από αύριο το πρωί, για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, οι Λέσχες Φιλίας της Κολοκυνθούς, του Κουκακίου, της Πανόρμου, της πλ. Αμερικής και η αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, στο Παγκράτι.

Παράλληλα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (ΚΥΑΔΑ) θα βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή, με ομάδες δράσης που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για τους διαθέσιμους χώρους, ενώ θα εφοδιάζουν τους άστεγους που δεν θέλουν να μετακινηθούν, με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα, καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ανοιχτοί από αύριο μέχρι και την Δευτέρα 9 του μηνός θα είναι για τη φιλοξενία άστεγων, οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο.

Στον Πειραιά, για τους άστεγους καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης, άνοιξαν από σήμερα έως και την Δευτέρα, το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης και η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς, Λιμάνι Αλληλεγγύης».

Ήδη, κλιμάκιο του δήμου διανέμει πληροφοριακό υλικό, ενημερώνοντας τους αστέγους για τα σημεία λειτουργίας των θερμαινόμενων χώρων. Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, ο δήμος Πειραιά θα διαθέτει όχημα και προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας, προκειμένου να συνδράμει σε οποιοδήποτε περιστατικό.