Σε κατάσταση επιφυλακής η Θεσσαλία λόγω της επιδείνωσης του καιρού

 
Σε κατάσταση επιφυλακής η Θεσσαλία λόγω της επιδείνωσης του καιρού

Ενημερώθηκε: 28/11/20 - 19:51

Καιρός - Θεσσαλία: Σε κατάσταση επιφυλακής έθεσε η περιφέρεια τη Θεσσαλία λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ έχουν ισχύ από τις πρωινές ώρες της Κυριακής

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Καλούνται οι δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Μέσω της ανακοίνωσης, παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.