Σε ύφεση οι πυρκαγιές-Πάνω από 30 μέτωπα μέσα σε ένα 24ωρο

 
Σε ύφεση οι πυρκαγιές-Πάνω από 30 μέτωπα μέσα σε ένα 24ωρο

Ενημερώθηκε: 26/07/17 - 13:13

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Έως και 33 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Επικράτεια το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στις 23 Ιουλίου στην περιοχή Λαγώποδο Ζακύνθου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 24 Ιουλίου στην περιοχή Λούτσες Κέρκυρας παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο. Στην περιοχή επιχειρεί 1 Ε/Π τύπου Chinook.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες,  στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χθες, στην περιοχή Πεδή Μανταμάδου στη Λέσβο, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 6 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις χθες στην περιοχή Ανάβρα Αλμυρού Βόλου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  • Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Λακωνίας και τα Κύθηρα και υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και για τα νησιά Λευκάδα και Ζάκυνθο.

   Σχετικά Θέματα:

   Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κέρκυρα-Νέες πυρκαγιές σε Λέσβο και Ιωάννινα

   Προσοχή! Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου

   Παραδομένο στις φλόγες το όρος Παντοκράτορα για δεύτερη ημέρα στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

   Τα νέα σποτ της ΓΓ Πολ. Προστασίας-Δείτε πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τις δασικές πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ)