Σεισμός τώρα: Τι λένε οι σεισμολόγοι για την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε τη Ρόδο

https://www.thepressroom.gr/tags/gerasimos-papadopoylos
Ενημερώθηκε: 03/10/19 - 09:56

Σεισμός τώρα: Ως συνηθισμένη χαρακτήρισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τη σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε το πρωί το νησί της Ρόδου ενώ ο Ευθ. Λέκκας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί 4,7 - 4,6 βαθμών

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και στη γύρω περιοχή από τους κατοίκους και τους τουρίστες.

«Ο σεισμός εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα ενός τεκτονικού βυθίσματος ανατολικά της Ρόδου προς την Τουρκία που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα. Αυτό το βύθισμα έδωσε το σημερινό σεισμό, και στο νότιο τμήμα έδωσε ένα σεισμό 5,2 βαθμών προ μηνός περίπου, αλλά οι σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας» διευκρίνισε. 

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί 4,7 - 4,6 βαθμών, κάτι που κρίνεται φυσιολογικό και δεν είναι ανησυχητικό. 

 «Φρονώ ότι για τα ελληνικά πράγματα είναι ένας συνηθισμένος σεισμός για το ανατολικό σεισμικό τόξο» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε «η περιοχή έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί οι κατοικημένες περιοχές είναι μακριά από το επίκεντρο».